Životní pojištění
4 min čtení
Proč je dobré se pojistit?
17.5.2021

Život s sebou přináší řadu nečekaných událostí a na některé z nich je zkrátka dobré se připravit. Abyste na případné řešení životních karambolů nebyli sami, sjednejte si životní pojištění. S jeho výběrem vám rádi pomůžeme, tak abyste získali pojištění, na které se skutečně můžete spolehnout.

K čemu je životní pojištění a na co se mohu pojistit

Životní pojištění tu je od toho, aby vám a vaši rodině vykompenzovalo výpadek nebo snížení příjmů v případě neočekávaných životních událostí. Pojištění si můžete sjednat pro případ pracovní neschopnosti, invalidity, smrti a také na různá další rizika

Proč by mě životní pojištění mělo zajímat

Výše zmíněné události, pokud nemáte opravdu solidní pasivní příjem, se vaší finanční situace chtě nechtě negativně dotknou. Představte si, že se ze dne na den ocitnete v pracovní neschopnosti a najednou nebudete moci platit svou hypotéku, další závazky ani živit rodinu. Od toho, abyste takové problémy nemuseli v případě nepříznivých událostí řešit, tu je právě životní pojištění. Díky němu můžete v nenadálých situacích zajistit nejen sebe, ale i své nejbližší.

Je jasné, že každý z nás doufá, že žádné takové pojištění potřebovat nikdy nebude. Na prosté „doufání“ se ale spolehnout nemůžeme, na pojištění ano. Rozhodnete-li se pojistit, tak za své peníze získáte jistotu, že se v případě různých nepříjemností budete mít o co opřít. 

Jak to funguje

Vyberete si typ pojištění a poskytovatele, jehož podmínky jsou pro vás nejvýhodnější, a vyplníte potřebné papíry. Abyste se v záplavě nabídek neutopili, nechte si poradit od nás. Pak už je vše snadné – každý měsíc platíte předem stanovenou částku a v případě, že by se vám přihodila jakákoli událost, na kterou jste pojištěni, získáváte pojistné.

TIPVíte, na co si při sjednání pojištění dát pozor a na co máte naopak nárok? Ve speciálním videokurzu finanční gramotnosti se zabýváme tím, jak dostat peníze od pojišťovny, v němž najdete spoustu praktických rad, které vám zajistí maximální plnění.

Kdo peníze dostane, pokud nebude možné, aby byly vyplaceny přímo mně

Při sjednávání pojistky určíte, komu mají být peníze vyplaceny. V případě, že byste nikoho neurčili, vyplacení prostředků se řídí občanským zákoníkem. To znamená, že pojistné získá manžel/manželka (platí i pro registrované páry). Pokud nejste ve svazku manželském ani nežijete v registrovaném partnerství, finance získají vaše děti. Když nemáte ani ty, pojistné bude vyplaceno vašim rodičům. Pokud rodiče již také nemáte, přijde na scénu dědické řízení. Peníze tedy nikam nezmizí, ale zajistí vaše nejbližší.

S výpočtem životního pojištění vám rádi pomůžeme

Výše životního pojištění je individuální, odvíjí se zejména od vašeho věku a samozřejmě částky, kterou měsíčně potřebujete dostávat. Výpočet životního pojištění pro vás snadno a rychle provede naše kalkulačka životního pojištění. Stačí vyplnit krátký formulář o třech otázkách a my pro vás porovnáme aktuální nabídky na trhu a vyladíme s vámi podrobnosti, aby vám pojistka opravdu vyhovovala.

Další články v sérii životního pojištění

Rozhodně si nenechte uniknout další články ze série životního pojištění, které by vám rozhodně neměly uniknout, protože vám pomohou nejen rozšířit si znalosti, ale také se lépe rozhodnout při výběru finančního produktu.

Spočítejte si životní pojištění

10 000 Kč
100 000 Kč
Mohlo by Vás také zajímat
Investice
3 min čtení
Kdy se vyplatí vzít si úvěr?
14.4.2024
Zelená energie
3 min čtení
Jaké jsou náklady na provoz tepelného čerpadla
3.4.2024
Orientujte se ve financích
s PAFI od Patrona
  • 800+ finančních poradců k dispozici
  • Propracovaný videokurz finanční gramotnost
  • Vzdělávání ve financích kdykoliv a kdekoliv
  • Vzdělávací obsah, poradna i finanční kalkulačky – vše na jednom místě
  • Poradenství osobně, online i po telefonu